Streptokokker

Auauauauau...  Så vont i halsen er det mange år siden jeg har hatt. Jeg kan ha vanlig halsbetennelse uten at det er så ille, men streptokokker er værre. Gruer meg til å svelge, kan ikke gape skikkelig, røre tungen så mye, eller snu hode helt fra side til side. Skikkelig opphovnet mandler og ellers i halsen, og litt feber nå og da.  Jeg har hatt det en gang før og det er heldigvis lenge siden. 12 år siden for å være nøyaktig. 

Jeg var til legen i går og med en gang hun så inn i munnen min utbrøt hun: Oi! Dette var en skikkelig streptokokk hals! Hun sa også at det var noe som gikk i karasjok for tiden. Hun stakk en pinne i halsen min og tok prøve, men den slo ikke ut på streptokokker. Hun trodde likevel at det var det, og at det ikke slo ut fordi hun hadde truffet luftlommene i munnen. Det vil si alt det hvite og grønne der.. Men den gode nyheten er at jeg skal bli bedre etter to tre dager på penicillin! 

Jeg hadde også vann i ørene som følge av betennelsen. Hvis ikke jeg gjorde noe med det kunne jeg få ørebetennelse.. For å få det bort var det bare å bruke nesespray, hølde for nesen og presse. Aldri hørt før, jeg HATER nesespray. Jeg bruker det ikke uansett hvor tett jeg er! Men må vel prøve nå da, det er sikkert værre med ørebetennelse... 

3 kommentarer

b

28.mar.2010 kl.11:32

god bedring!

Whanya

28.mar.2010 kl.21:18

Det tok ikke lang tid etter penicilling før jeg ble frisk :)

Elisabet

31.mar.2010 kl.19:39

Nesespray er jo deilig deilig. Om en er tett i nesa dog. Men slumpa borti en med menthol en gang, den svei...anbefales ikke!

Skriv en ny kommentar

Whanya

Whanya

30, Karasjohka-Karasjok

Jeg kommer fra en liten bygd på Nordmøre som heter Aure. I mitt "voksne" liv har jeg bodd for det meste i Trondheim. Men akkurat nå er det Karasjok som gjelder!

Kategorier

Arkiv

hits